Michel Preud'homme ging om deze reden niét naar de persconferentie na KV Oostende - Club Brugge

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Roeselare
| 28 reacties
Michel Preud'homme ging om deze reden niét naar de persconferentie na KV Oostende - Club Brugge
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme verscheen gisteren niet op de verplichte persbabbel voor de coaches na de wedstrijd tussen KV Oostende en Club Brugge. Het was Philippe Clement die de blauw-zwarte honneurs ging waarnemen.

En dat vraagt toch een beetje uitleg. "Michel Preud'homme heeft me gewoon gevraagd om in zijn plaats naar de persbabbel te komen omdat ik zeventig minuten... ", aldus Philippe Clement. Meer kregen we niet uit de blauw-zwarte assistent gesleurd.

Navraag leert ons dat het wel degelijk een bewuste keuze was van Preud'homme om niet voor de persmeute te gaan zitten. De Luikenaar werd door Bart Vertenten al snel naar de tribune gestuurd na hevig protest over de rode kaart voor Benoît Poulain.

Onze mening? Het was heel slim van Preud'homme om de assistent te sturen. En niet omdat de Luikenaar de match niet goed - hij stond achter een hek - had gezien, maar omdat de coach in het heetst van de strijd wel eens scherp uit de hoek kan komen.

Focus niét op persoontje

Daar is op zich niets mis mee, maar MPH weet ook dat alle ogen dan weer op zijn persoontje gericht zijn en niet op de spelers. En de blauw-zwarte focus ligt dezer dagen op één ding: de titel pakken met de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties