Dat hij weg gaat is zeker, maar naar welke club zal Yaya Touré trekken?

Jaap Vreeke
| 6 reacties
Dat hij weg gaat is zeker, maar naar welke club zal Yaya Touré trekken?
Foto: © Photonews

Yaya Touré vertrekt na dit seizoen bij Manchester City. Het duurt hem te lang voordat er een nieuwe contractaanbieding komt in Manchester. De Ivoriaan heeft de clubs voor het uitkiezen, maar Inter lijkt de concreetste interesse te hebben.

Yaya Touré blonk sinds 2010 op de Engelse velden als middenvelder bij Manchester City. De Ivoriaan is fysiek sterk, technisch begaafd en heeft een goed spelinzicht. Bij The Citizens duurde het veel te lang naar zijn zin voordat hij een contractverlenging aangeboden kreeg. Daarom liet de speler via zijn zaakwaarnemer weten dat hij na dit seizoen vertrekt uit Manchester, de vraag is echter: waarheen?

Inter

De meest concrete zou Internazionale zijn. Dat is de club waar Roberto Mancini momenteel aan het roer staat, en die haalde Touré juist naar City in 2010. De Ivoriaanse aanvoerder zou wel flink moeten inleveren op zijn salaris, maar dat is geen punt volgens zijn zaakwaarnemer.

"Het economische aspect zal het verschil niet maken, we kijken naar het plan dat de club ons voorstelt", zegt Dimitri Seluk.

Er is ook interesse van een andere Premier League-club, West Ham United zou de 32-jarige Touré maar al te graag in de selectie verwelkomen. Verder wordt de ex-Barcelona-man ook gelinkt met een transfer naar de Major League Soccer waar veel voetballers die in Europa uitgespeeld zijn hun carrière voortzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties