Zweedse arts doet het ondenkbare en uit héél zware beschuldigingen aan adres Ibrahimovic

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Zweedse arts doet het ondenkbare en uit héél zware beschuldigingen aan adres Ibrahimovic

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn benieuwd wat de reactie van Zlatan Ibrahimovic gaat zijn... Een Zweedse sportdokter heeft hem immers beschuldigd van dopinggebruik tijdens zijn periode bij Juventus.

Van 2004 tot 2006 speelde Ibrahimovic voor 'de Oude Dame'. "Toen hij bij Juventus speelde, kwam Ibrahimovic tien kilogram bij in zes maanden tijd", vertelt Ulf Karlsson, de arts in kwestie. "Ik ben ervan overtuigd dat dat gebeurde door verboden producten. Hij kweekte tien kilogram spieren bij in amper zes maanden."

Ik wil enkel een discussie op gang brengen, dit is geen persoonlijke beschuldiging

"Onmogelijk om dat in zo'n korte tijd te doen. Bij Juventus heerste er een dopingcultuur. Ze hadden een dokter in dienst die 22 maanden geschorst is geweest. Wie dit als een persoonlijke beschuldiging aan het adres van Ibrahimovic beschouwt, heeft het verkeerd voor. Ik wil enkel een discussie op gang brengen over doping in teamsporten."

Karlsson kreeg al een antwoord van de Zweedse voetbalbond ondertussen. "Karlsson zou beter heel voorzichtig zijn alvorens hij zulke beschuldigingen uit", zegt woordvoerder Niklas Bodell. "Tenzij hij over bewijzen beschikt. Iets zeggen dat op los zand gesteund is, is onthutsend. Ik wil niet speculeren over de beschuldingen van Karlsson, maar voor mij lijken ze compleet absurd."

    Corrigeer
    Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

    Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

    Meer nieuws

    Meer nieuws

    Populairste artikels

    Serie A

    Nieuwste reacties