Na Essikal blikken we terug op deze akelige hoofdblessures
Sean Raab
| 8 reacties

Kopzorgen: We blikken terug op de opmerkelijkste voorvallen van hoofdblessures

Na Essikal blikken we terug op deze akelige hoofdblessures
Foto: © photonews

Het was een zorgwekkend moment toen Karim Essikal van Zulte Waregem na een harde kopduel van het veld moest worden gedragen met een berrie. De middenvelder ligt in het ziekenhuis met een schedel- en kaakbreuk. We blikken met dit voorval terug op andere opmerkelijke hoofdletsels in de voetbalwereld.

Petr Cech

Cech kan je bijna niet meer inbeelden zonder zijn 'helm' op. In 2006 liep hij een zeer ernstige hoofdblessure op. Na een knie tegen zijn gezicht te incasseren, was de doelman op slag bewusteloos. Hij moest 3 maanden revalideren en kon zich niks herinneren van het voorval. Sindsdien draagt hij altijd bescherming.

"Is dit de finale?"

"Is dit de finale?" was de vraag die Duitser Christoph Kramer stelde aan de scheidsrechter nadat hij in een botsing met verdediger Ezequiel Garay zijn bewustzijn verloor. Hij speelde nog voor 14 minuten, maar werd toen gelukkig gewisseld. De middenvelder van Bayer Leverkusen zag zijn land het WK winnen vanuit een ziekenhuisbed.

Wayne Rooney neemt selfie als bewijs

Wayne rooney botste in training tegen ploegmaat Phil Jones en hield daar een akelige snee op zijn voorhoofd aan over. Hij miste zo enkele kwalificatiewedstrijden voor Engeland en kreeg daarvoor wat kritiek te verduren. Om te bewijzen dat het wel degelijk serieus was, postte hij deze foto op zijn Facebook.

Pereira knockout

Nog een ernstige hoofblessure op het WK 2014 in Brazilië, was die van Uruguayaan Alvaro Pereira. Na een klap in het gezicht van de knie van Raheem Sterling, was de verdediger helemaal buiten westen. De dokter op het veld adviseerde de coach om de speler te wisselen, maar Pereira wou er niets van afweten en speelde de match verder uit.

Gered van tong in te slikken

Het meest dramatische geval vond plaats in Oekraïne. Aanvoerder van Dynamo Kiev, Oleg Gusev, botste bij een vrije trap tegen de knie van de doelman van Dnipro Dnipropetrovsk. Hij ging meteen neer en een speler van de concurrerende ploeg wist meteen hoe laat het was. Jaba Kankava redde de kapitein van Kiev zijn leven door ervoor te zorgen dat de bewusteloze speler zijn eigen tong niet inslikte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties