Oude gloriën Leo Van der Elst tegen Diego Maradona: "Hi, I am Leo"
Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 0 reacties

De mooiste momenten van ex-Rode Duivel Leo Van der Elst

Leo Van der Elst tegen Diego Maradona: "Hi, I am Leo"
Foto: © photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: 13-voudig Rode Duivel Leo Van der Elst (54).

Wanneer we naar het mooiste moment van Leo Van der Elst vragen, hadden we het antwoord eigenlijk al kunnen raden. Het WK '86 in Mexico.

"Ik heb het WK in 86 in meegemaakt, waar ik de beslissende strafschop heb mogen nemen tegen Spanje. Die penalty bracht ons een plaats op in de halve finale. Dat was fantastisch."

"Nochtans zijn we heel slecht aan dat WK begonnen. De eerste ronde was niet geweldig. Nadien hebben we wel Rusland verslagen en dan Spanje om dan uiteindelijk door Maradona en Argentinië uitgeschakeld te worden."

"Hi, I am Leo."

Die penalty is niet het enige wat Van der Elst is bijgebleven in Mexico.

"Na de match tegen Argentinië werd ik geloot om de dopingcontrole te doen. Ik kwam binnen in een kamertje van drie op drie. Helemaal alleen. Op een bepaald moment gaat de deur open en komt Diego Armando Maradona binnen."

"Die was blijkbaar ook geloot voor de dopingcontrole. Ik heb dus een kwartiertje met de beste voetballer aller tijden in dat kamertje gezeten."

"Meestal heb ik een grote mond, maar op dat moment kwam er niet meer uit dan de legendarische zin: 'Hi, I am Leo.' En hij antwoordde: 'Hi, I am Diego.' Maar ja, dat wist ik natuurlijk al.

"Verder dan dat zijn we niet geraakt. Ik vond dat wel geweldig. Achteraf bekeken had ik misschien beter een truitje of zo gevraagd."

Leven na voetbal

Na zijn carrière heeft Leo Van der Elst alles behalve stil gezeten. Hij werd trainer, ging toeren met Ruben Van Gucht en organiseerde ook footgolf (een combinatie van golf en voetbal, nvdr.)

"Nu doe ik geen footgolf meer, want we hebben geen terreinen meer. Nu organiseer ik, samen met mijn vrouw via ons evenementenbureau Stone-Events, reizen naar topwedstrijden. Bijvoorbeeld Real Madrid-Barcelona of Chelsea-Manchester City, enzovoort. Dat zijn echt zalige dingen om te doen."

Clubliefde

Oude liefde Club Brugge blijft ook aanwezig in het leven van Van der Elst. "Ik presenteer Club TV Live, elke thuiswedstrijd heb ik twee gasten in de studio die ik dan voor, tijdens en na de match interview", besluit Leo Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties