Interview Raspaardjes die staan te trappelen om uit de stal te mogen: "Ik wist niks van verdedigen tot ik bij Inter zat"

Raspaardjes die staan te trappelen om uit de stal te mogen: "Ik wist niks van verdedigen tot ik bij Inter zat"

We horen tegenwoordig veel van jonge gasten die in het buitenland naam beginnen maken bij de jeugdploegen. Deze week waren er nog Indy Boonen en Senna Miangue die bij Manchester United en Inter Milaan het nieuws haalden met hun prestaties. Toevallig hebben beide jongens dezelfde zaakwaarnemer.

En dat is geen toeval. Gunter Thiebaut begon een paar jaar geleden na zijn actieve voetbalcarrière als voetbalmakelaar en koos bewust om tijd en moeite te investeren in jonge talenten in België en in het buitenland. En hij heeft een paar raspaardjes op stal staan: Indy Boonen en Ilias Sebtaoui (Manchester United), Zinho Vanheusden en Senna Miangue (Inter).

Thiebaut probeert hen niet als gewone manager te steunen, maar meer als begeleider in hun carrière. Nu is het wachten tot één van die jongens doorbreekt. En Miangue (ex-Beerschot) lijkt daar het dichtst bij te staan. Afgelopen weekend zat hij al op de bank bij de A-ploeg van Inter. En deze week speelde hij de finale van de Coppa Italia tegen Juventus met de Primavera, de U19 van de Italiaanse topclub.

Zinho Vanheusden? Er zijn al heel wat topclubs die hem opgemerkt hebben

Gunter Thiebaut

"Senna doet het heel goed", zegt Thiebaut, als we hem spreken terwijl hij op luchthaven van Milaan is en op terugweg van de finale. "Die U19 in Italië, die spelen mannenvoetbal hé. Dat is met niets te vergelijken met België", verzekert de 39-jarige Dilbekenaar. "Ze speelden die finale voor 20.000 man en wonnen met 2-1. Het was tien jaar geleden en het was dus een serieuze ontlading. Senna is goed bezig, die komt er wel."

En dan heb je bij dezelfde club nog Zinho Vanheusden (ex-Standard), een 17-jarige verdediger. "Die doet het ook uitstekend. Zinho is een persoonlijkheid en een groot talent. Ik ging donderdag nog met hem eten en weet je wat hij me zei? "Gunter, ik wist eigenlijk niets van verdedigen. Nu leer ik wat het is om te verdedigen qua tactiek en looplijnen." Hij is heel leergierig. En dat zie ik niet alleen hoor. Er zijn al heel wat topclubs die hem opgemerkt hebben."

Indy Boonen? Die jongen is technisch outstanding. Nu enkel nog body bijkweken

Gunter Thiebaut

En dan heb je nog het duo bij Manchester United: Boonen (ex-Genk) en Sebtaoui (ex-Standard). "Ilias had het moeilijk in het begin, hij moest aanpassen, maar ondertussen doet hij het heel goed. En mag hij toch mee naar het EK, als doublure van Mile Svilar", zegt Thiebaut.

En in Manchester heb je ook nog Indy Boonen. "Indy kan voetballen hé", lacht Thiebaut. "Die jongen heeft een meer dan bovengemiddelde techniek. Nu moet hij enkel body bijkweken, maar dat kan je doen. Het omgekeerde is moeilijker. Technisch is hij outstanding. Maar hij is 17 en mag soms al eens meedoen met de U21. Dat zegt toch iets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties