Spelen de Rode Duivels Januzaj alsnog kwijt? 'Hij wil voor Kosovo uitkomen'

Jaap Vreeke
| 31 reacties
Spelen de Rode Duivels Januzaj alsnog kwijt? 'Hij wil voor Kosovo uitkomen'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adnan Januzaj werd tijdens een van de voorbije interlandperiodes niet voor de Rode Duivels, maar wel voor de nationale beloften opgeroepen. Dat schoot bij zijn entourage in het verkeerde keelgat en doet hem nu kijken naar het thuisland van zijn ouders, Kosovo.

De relatie tussen de Manchester United-speler en de Belgische voetbalbond is niet optimaal. De jongeling had in 2014 de keuze voor een reeks aan landen die hem wilden inlijven. Hij besloot voor België te kiezen, maar lijkt nu terug te willen komen op die beslissing.

Bij de Rode Duivels komt Januzaj niet echt in beeld. "Het was niet Adnan die die selectie weigerde, maar wij", zegt manager Dirk Devriese over de oproep van de nationale beloftenploeg tegen Sport/Voetbalmagazine.

Kosovo

Er is een breuk ontstaan tussen Marc Wilmots en Januzaj waardoor hij nog voor Kosovo uit zou willen komen. Dat is nog mogelijk, maar alleen als de FIFA én de UEFA dat land erkennen. Dat is nog niet gebeurd, maar op 3 mei staat het op de agenda van het UEFA-congres in Boedapest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties