"In België zijn Dennis Praet en Youri Tielemans supertalenten, maar kijk eens in het buitenland"

Jaap Vreeke
| 5 reacties
"In België zijn Dennis Praet en Youri Tielemans supertalenten, maar kijk eens in het buitenland"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wesley Sonck reageert op de spelersenquête waaruit blijkt dat Dennis Praet een overschatte speler wordt gevonden. "Marco Reus en Max Kruse, dat is toch nog van een andere orde", zegt de oud-aanvaller.

Volgens Sonck worden de vedetten al snel opgehemeld, "en vervolgens maken we hen ook snel weer af", zegt hij in Sport/voetbalmagazine. "Wij vinden Praet en Youri Tielemans supertalenten. Tot je rondkijkt in het buitenland waar onder andere Marco Reus en Max Kruse spelen", gaat de oud-international verder. "Die spelers zijn nog van een andere orde. Het is niet makkelijk voor aanvallende spelers uit België om in het buitenland het verschil te maken."

Overschat?

Dennis Praet won in 2014 de Gouden Schoen en wordt veelvoudig gelinkt aan een transfer naar het buitenland. Onder meer Sevilla en Fiorentina zien een overstap van de middenvelder wel zitten.

Sonck denkt er het zijne over "ik lees dat Praet na dit jaar zeker weggaat, waar gaat die dan naartoe? Speelde hij dit jaar zo goed dat hij het hier wel gezien heeft in België? Ik denk het niet".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties