Boussoufa bij Anderlecht? Dat waren klinkende statistieken, tierlantijntjes, titels, een beker en individuele prijzen!

guillaume raedts
| 2 reacties
Boussoufa bij Anderlecht? Dat waren klinkende statistieken, tierlantijntjes, titels, een beker en individuele prijzen!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Als ik scoor tegen Anderlecht, ga ik niet te uitbundig juichen", verkondigde Mbark Boussoufa in aanloop naar de ontmoeting met de Brusselaars. Paars-wit blijft ook zijn club, dat maken deze mooie herinneringen meer dan duidelijk.

Boussoufa voetbalde maar liefst 5 jaar bij Anderlecht. Met de Belgische recordkampioen haalde hij twee landstitels (2007 en 2010) binnen, net als de Beker van België (2008). Ook op persoonlijk vlak viel de Marokkaan in de prijzen. Zo sleepte hij twee Gouden Schoenen in de wacht en werd hij evenveel keer Profvoetballer van het Jaar.

De spelmaker stond er keer op keer op de grote momenten, zoals op 18 mei 2008. Ondanks zijn kleine gestalte kopte hij Anderlecht langszij in de bekerfinale tegen jawel AA Gent. Die andere voormalige Buffalo Guillaume Gillet zou uiteindelijk voor de beslissende 3-2 zorgen.

Ook tegen Club Brugge was Bous telkens op de afspraak, en niet alleen toen hij nog voor de club uit de Arteveldestad uitkwam. Een voorbeeld hiervan is de Anderlecht-Club uit 2010. In de slotseconden poeierde Boussoufa de winning goal over Stijn Stijnen in doel. Drie felbevochten punten die paars-wit op weg zetten naar een zoveelste landstitel.

Bous schreef met zijn vrije trappen en assists indrukwekkende statistieken achter zijn naam, maar hij was bovenal de artiest van het Park. Op de bal gaan staan, zijn retro tegen het toenmalige Beerschot, enzovoort. In 5 jaar bij RSCA heeft hij de Anderlecht-fans heel wat plezier bezorgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties