Aan de supporters zal het niet gelegen hebben: zo zag de bosuil eruit vanmiddag!

Pieter De Clerck vanuit Antwerpen
| 12 reacties
Aan de supporters zal het niet gelegen hebben: zo zag de bosuil eruit vanmiddag!

Ongeziene taferelen in de Bosuil deze middag. Hoewel The Great Old niet in eigen huis speelde, kwamen er toch een kleine 5000 supporters opdagen voor de klepper tegen Union.

Slechts 900 Antwerp-fans mochten het stadion van Union SG binnen. Voor de supporters die niet bij de gelukkige waren, had de club grote schermen geplaatst in de Bosuil. Al een uur voor de wedstrijd zat de sfeer er goed in. De duizenden supporters die dan al aanwezig waren zongen en schreeuwden hun ploeg toe alsof die voor hun neus aan het voetballen was.

Vol goede moed en geloof in een goede afloop begon de Anwerp-aanhang aan de match. De decibelmeters gingen zwaar in het rood.

Bij het begin van de tweede helft hing het scorebord nog steeds in evenwicht, 0-0. Maar al gauw kreeg het vertrouwen van de Antwerp-suppors een ferme deuk. De teleurstelling na de vroege goal in de tweede helft, droop van de tribunes af.

Maar deze fans krijg je niet zomaar stil. Een paar minuten na de opdoffer wordt er al terug uit volle borst gezongen.

En dan volgt een nieuwe tegenslag, Union tikt er nog eentje binnen. De sfeer is bedrukt, de fans voelen de bui al hangen. Maar wanneer RAFC net voor het einde de aansluiting treffer maakt, wordt het stadion opnieuw helemaal gek. Als bezetenen gaan ze met zen allen achter hún ploeg staan. Het vuur in de ogen van de schreeuwende fans is helemaal aangewakkerd.

Maar de passie van de Antwerpse voetbalfans, heeft niet mogen baten. Het stamnummer 1 gaat de boot in én titelconcurrent Eupen wint wel. Tot in de laatste minuut hebben ze erin geloofd, maar het zal pas voor volgend weekend zijn. Of nog erger: voor volgend jaar…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties