Ranieri wil absoluut eerste titel pakken: "Wat kan ik nog meer doen?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ranieri wil absoluut eerste titel pakken: "Wat kan ik nog meer doen?"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leicester City is nog steeds goed op weg om de verrassende kampioen van de Premier League te worden. The Foxes hebben een bonus van vijf punten op Tottenham Hotspur. Als Leicester de titel toch nog misloopt, heeft Claudio Ranieri zich naar eigen zeggen niks te verwijten.

"Als we de titel nog mislopen, weet ik dat er mensen zijn die zullen zeggen: 'Ranieri, hij wordt altijd tweede'", doet de Leicester-coach zijn verhaal bij Sky Sports. Ranieri is er in zijn carrière nog nooit in geslaagd om het kampioenschap (in de hoogste afdeling) te winnen. "Bij Chelsea werd ik tweede, maar we moesten op één jaar tijd een ploeg bouwen."

"Bij AS Roma werd ik ook tweede. Ik kwam er aan het roer na twee speeldagen. We hadden toen nog geen punten en eindigden met 80 punten. Inter had er 82", aldus Ranieri. "Wat kon ik nog meer doen? Bij Juventus werd ik trainer het eerste jaar na de Serie B. We werden derde, het jaar erna tweede. Maar je moet weten dat dat met heel veel jonge spelers was."

Titel met Leicester

"En dan was er Monaco. Ik werd er kampioen in tweede klasse. In het daaropvolgende seizoen in de Ligue 1 werden we tweede, met acht punten achterstand op PSG", zegt de Italiaan. "Nu wil ik met Leicester de titel pakken. Als dat niet lukt, zal ik niet blij zijn. Maar wat kan ik nog meer doen? We hebben al fantastisch werk geleverd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties