Seizoensrevelatie Premier League plots bij 20 rijkste clubs van Europa

Redactie
| 0 reacties
Seizoensrevelatie Premier League plots bij 20 rijkste clubs van Europa
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kan soms snel gebeuren, vooral als je Leicester City heet. De toekomstige Engelse kampioen maakte een immense boost in inkomsten mee dit seizoen. Gedragen door de tv-rechten-luchtballon hoort de club straks bij de 20 rijkste clubs in Europa.

The Foxes hebben zichzelf op de Europese kaart gezet. Het blijft lijken op een Hollywoodscenario wat de supporters dit seizoen te zien krijgen in de Premier League. Een onwaarschijnlijk scenario. Dertien jaar geleden flirtten ze nog met een faillissement en degradeerden ze naar derde klasse (League One).Vorig seizoen ontsnapten ze Houdinigewijs aan de degradatie en dit jaar kronen ze zich tot de verdiende kampioen. Onvoorstelbaar.

Dat ze die stunt verwezenlijkten met een elftal van afdankertjes, ondergewaardeerde talenten en een trainer waarin niet meer geloofde, heeft de verhaallijn alleen maar versterkt. De underdog die de superrijken, Man United, Man City, Chelsea, Arsenal en Liverpool, afdroogt met een kern die amper 33 miljoen euro heeft gekost. En dat alles met een vierde van de loonlast van de toppers, zo'n 74 miljoen. Dat is het voetbal op zijn mooist.

Financiële boost

Maar de blauwhemden zullen komend seizoen zelf bij de 'groten' horen. Leicester City is razendpopulair en zag hun verkoop afgelopen seizoen de hoogte in schieten. Ook een immens toename aan tenue-verkoop heeft de ploeg financieel een boost gegeven. Maar vooral de televisierechten die volgend seizoen verkregen worden zullen Leicester een groter budget geven. Twee jaar geleden hadden The Foxes een budget van 40 miljoen euro, nu zullen ze rond de 150 miljoen zitten. Dat is goed voor een top-20 plaats in Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties