Nieuwste update over blessure: Origi krijgt héél goed nieuws

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Nieuwste update over blessure: Origi krijgt héél goed nieuws
Foto: © Photonews

Het zag er niet goed, toen Divock Origi een week geleden een vuile trap van Everton-verdediger Funes Mori incasseerde. Maar... Donderdag viel er goed nieuws te rapen: een operatie is niet nodig en dat opent perspectieven.

Het Laatste Nieuws meldt dat Origi niet onder het mes moet. De zwelling in de rechterenkel van onze landgenoot is afgenomen en daardoor zagen de dokters nu dat een operatie aan de ligamenten niet nodig is.

Bij Liverpool schat men de inactiviteit van Origi dus op vier weken, net als de eerste diagnose, vorige week. Nieuwe scans brachten aan het licht dat enkel het eerste enkelligament is gescheurd, en dus valt de schade nog enigszins mee.

Midden mei terug klaar voor de dienst?

Als alles goed verloopt, dan hoeft Origi het EK – als hij geselecteerd wordt – dus niet te missen. Midden mei zou de 21-jarige aanvaller opnieuw klaar voor de dienst moeten zijn.

Goed nieuws, want dan beginnen de Rode Duivels aan hun voorbereiding op het EK in Frankrijk. En… Als Liverpool de finale van de Europa League (18 mei) haalt, dan zitten er dit seizoen mogelijk nog speelminuten in voor Origi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties