De échte kampioen speelt zaterdag op de Bosuil: "Antwerp en Eupen moeten uitmaken wie op sportief vlak de titel pakt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
De échte kampioen speelt zaterdag op de Bosuil: "Antwerp en Eupen moeten uitmaken wie op sportief vlak de titel pakt"
Foto: © photonews

In een ultiem rechtstreeks duel zouden Antwerp en Eupen onder elkaar uitvechten wie volgend seizoen in de Jupiler Pro League gaat spelen. Tot White Star Brussel vijf dagen voor de cruciale titelmatch roet in het eten kwam gooien.

"Als spelersgroep willen we er niet te veel energie in steken", vertelt Guy Dufour, middenvelder bij Eupen in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dat is het werk van advocaten en juristen. Wij moeten zaterdag uitmaken wie op sportief vlak kampioen wordt."

Ook bij de Panda's leeft het gevoel dat de échte kampioen zaterdag op de Bosuil speelt. "Het is een klucht dat een klacht van zes maanden geleden vijf dagen voor deze cruciale match een uitkomst kent. Het blijft nu koffiedik kijken wat er met White Star gebeurt. Dat is zuur voor Antwerp of Eupen."

Met 25 op 27 kan je buiten komen

Guy Dufour

In de topper van dit weekend heeft Dufour bovendien vertrouwen. "Tijdens onze laatste negen matchen pakten we 25 op 27. Met zulke cijfers kan je buiten komen. Of ik volgend seizoen bij Eupen blijf? Ik lig nog één jaar onder contract. De promotie zal daarin een grote rol spelen."

Momenteel pendelt de 29-jarige Limburger dagelijks van Leopoldsburg naar de Oostkantons. Goed voor 200 kilometer heen en terug. "Eupen is een voetballende ploeg, dat heeft mijn keuze om naar hier te komen bepaald. Wij maken het spel. Dan kom ik het beste tot mijn recht", besluit Dufour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties