Zijn we op weg naar een doelpuntenrecord in deze play-offs?

Maarten Pottie
| 0 reacties
Zijn we op weg naar een doelpuntenrecord in deze play-offs?
Foto: © Photonews

Na speeldag 1 was het voor iedereen duidelijk. We gingen saaie play-offs krijgen met weinig aanvallende intenties en nog minder doelpunten. Na 5 speeldagen is de doelpuntenproductie al ferm de hoogte in geschoten.

Op speeldag 1 kenden we een triestig record. Zeven doelpunten in zeven wedstrijden was een absoluut laagterecord. Gelukkig brachten weken 2 en 3 al wat meer plezier op het vlak van doelpunten. In beide play-offs samen geraakten we twee keer aan 19 rozen.

Stijgende lijn doorzetten

Midweeks was er enkel voetbal te zien in play-off 1 en weer werden we verwend. Oostende en Zulte-Waregem beëindigden hun felbevochten duel op 3-3 en Genk won spectaculair met 4-2 van Club Brugge. Samen met de 1-1 in Gent-Anderlecht was de speeldag goed voor 14 doelpunten.

Vorig weekend deden ze in play-off 1 hun kunstje nog eens over, weer 14 keer raak. Maar nu legden ze in play-off 2 nog eens 18 goals extra in het mandje, met onder meer vijf van Kortrijk en vier van Standard en Charleroi. Samen goed voor 32 doelpunten, met voorsprong het record in deze play-offs. Als de stijging zich doorzet, kunnen we ons komend weekend misschien aan een nieuw record aantal doelpunten op een speeldag verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties