Wilmots heeft opvallende positiewissels in het hoofd

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 50 reacties
Wilmots heeft opvallende positiewissels in het hoofd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De bondscoach heeft toch een paar verrassingen in zijn groep. Niet qua selectie - al mogen we de drie spitsen daar wel toe rekenen - maar vooral qua posities. Zo neemt hij slechts één aanvallende middenvelder mee.

Kevin De Bruyne heeft weinig concurrentie in de huidige groep. Dat hoeft ook niet, want iedereen weet dat als De Bruyne fit is, hij altijd speelt. Maar wat als de enige aanvallende middenvelder in de groep geblesseerd raakt? "Dan is Hazard zijn vervanger", aldus Wilmots. "Als jullie de match tegen Liverpool gisteren gezien hebben, weten jullie dat hij daar ook speelde."

En nog meer verrassingen, want aangezien Chadli thuis blijft, zijn de opties op rechts Divock Origi en Yannick Ferreira Carrasco. En op links: Hazard en... Dries Mertens, die bij de Duivels altijd vanop links opereerde. "Er zijn positiewissels mogelijk tijdens de match hé. Divock en Yannick hebben snelheid, een actie en diepgang en op links heb ik dan hetzelfde."

Geen lengte door thuisblijven Chadli? Ik heb meer last dat Kompany er niet bij is

Marc Wilmots

"En dat heb ik nodig. Er moesten moeilijke keuzes gemaakt worden, maar daar worden we voor betaald. Thorgan Hazard hetzelfde verhaal. Ik moest mensen ontgoochelen. Dat ik minder lengte heb door het thuisblijven van Chadli? Divock en Yannick zijn ook niet van de kleinsten. Ik heb meer last dat Vincent er niet bij is met zijn lengte en sprongkracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties