Dit zijn de meest waardevolle voetbalteams volgens Forbes

Maarten Pottie
| 1 reacties
Dit zijn de meest waardevolle voetbalteams volgens Forbes
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De meest waardevolle sportclub is geen voetbalploeg, die titel is voor The Dalles Cowboys, een American Football-team dat 3,5 miljard euro waard is. Op de tweede, derde en vierde plaats vinden we wel voetbalclubs terug.

Het zijn de Spaanse topclubs die bovenaan de lijst van meest waardevolle voetbalclubs staan. Real Madrid staat eerste voor het vierde jaar op rij. De waarde van de withemden steeg met 12 procent ten opzichte van vorig jaar tot 3,15 miljard euro. Landgenoot en eerste achtervolger Barcelona kende dezelfde stijging en is nu ruim 3 miljard euro waard.

Manchester United (2,89 miljard euro), Bayern München (2,34 miljard euro) en Arsenal (1,75 miljard euro) maken de top vijf van rijkste voetbalclubs compleet. In de top 20 vinden we acht Engelse ploegen terug. Ondanks het feit dat nummers 1 en 2 voor Spanje zijn, staat verder enkel Atlético Madrid in de lijst, op een vijftiende plaats.

Televisiegeld

Volgens Forbes steeg de waarde van de top 20 met 24 procent, voornamelijk te danken aan een stel lucratieve televisiedeals. De gemiddelde waarde van een club in de top 20 is nu 1,2 miljard euro. Bij televisiegeld denken voetbalfans direct aan de Premier League. Toch komt hun contract van 2,2 miljard, nog niet aan de enkels van de 5,8 miljard euro die de NFL krijgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties