Polen ontleed: gooi die bal maar naar voren

Polen ontleed: gooi die bal maar naar voren
Foto: © photonews

Elk land heeft zijn sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie... Hierbij: Polen. Een land dat al zijn hoop vestigt op zijn absolute vedette!

Doel:

Szczesny, uitgeleend door Arsenal aan AS Roma, is een betrouwbaar sluitstuk die al heel wat watertjes doorzwommen heeft. Bij Arsenal was hij jaren eerste doelman, maar door de komst van Petr Cech was er voor hem enkel een rol op het tweede plan weggelegd. Daarom werd hij uitgeleend aan AS Roma.

Verdediging:

Lukasz Piszczek heeft er al twee EK's opzitten en is zonder twijfel de leider in de verdediging. Hij vormt al jaren een stevig duo met Jakub Wawrzyniak. De twee routiniers willen nu echter wel eens wat meer punten pakken op een EK.

Middenveld:

Jakub Blaszczykowski is met zijn 29 één van de jonkies op het middenveld. De Poolse nationale ploeg is één van de oudste op het EK. Voor velen zal het hun laatste grote toernooi worden. De motivatie zal er dus wel zijn. Naast de speler van Fiorentina doet de naam van Karol Linetty wel een belletje rinkelen. De creatieve middenvelder staat al een tijdje in de belangstelling van Club Brugge

Aanval:

Tja, we kunnen het hebben over Arkadiusz Milik, die in 22 matchen al tien keer scoorde. Maar dé man in de aanval en bij uitbreiding van heel de ploeg is natuurlijk Robert Lewandowski. De scoremachine van Bayern München draagt de hoop van een hele natie met zich mee. Op zijn 27ste is hij nu op zijn best.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties