Duitsland: het gevaar komt van overal
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Bij Duitsland zijn er enorm veel jongens die kunnen scoren

Duitsland:  het gevaar komt van overal
Foto: © photonews

Duitsland is één van de grote favorieten om het EK te winnen. Niet verwonderlijk als je hun laatste statistieken ziet en... hun ploeg. Wat een schitterende bende voetballers bracht Joachim Löw samen.

Vorige deelnames

Duitsland won het EK al drie keer, het WK vier keer, werd vier keer tweede op een WK en drie keer tweede op een EK. De wereldkampioenen van 2014 zijn uiteraard nu ook één van de grote favorieten.

In 1972, 1980 en 1996 behaalden ze de hoogste trede van het podium op het EK. In 2000 en 2004 gingen ze er in de eerste ronde uit, wat nog altijd als een smet op het blazoen gezien wordt. In 2008, onder de nieuwe wind van Joachim Löw, bereikten ze de finale, maar verloren met 1-0 van Spanje. In 2012 was Italië te sterk in de halve finales.

Topschutter

Miroslav Klose scoorde 71 doelpunten voor Duitsland, waarmee hij legende Gerd Müller voorbijstak. De huidige topschutter is Lukas Podolski met 48 goals, maar die is niet altijd zeker meer van een basisplaats.

Het gevaar bij de Mannschaft komt immers van alle kanten. Özil heeft er al 19, Schweinsteiger 23, Götze 17, Gomez 27, Müller 31, Schürrle 20,...

Meeste caps

Eens bij de Mannschaft ga je er niet zo snel uit. Recordinternational Lothar Matthäus (150) is nog een eind weg, maar Podolski (126) en Schweinsteiger (114) komen al in de buurt. Philipp Lahm (113) kondigde na het vorige WK zijn afscheid aan.

Prijzen

WK-winnaar: 1954, 1974, 1990, 2014

EK-winnaar: 1972, 1980, 1996

Blikvangers

Eigenlijk bezit coach Löw een volledige kern met blikvangers. Maar als we er toch enkele moeten uitkiezen dan springen Manuel Neuer, Mesut Özil en Thomas Muller er wel bovenuit. Er is in ieder geval geen sprake van zwakke punten bij de Mannschaft. Lees er hier alles over!

Babes

Niet enkel op het veld schitteren de Duitsers, ook langs het veld is er rede om de Mannschaft te volgen. Deze WAG's horen tot de absoluut schoonste ter wereld. Klik hier om ze te bewonderen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21820 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties