Wilmots houdt rekening met forfait van Lombaerts en verrast: "Ik denk eraan deze speler op te roepen"
Timothy Collard Diederik Geypen
Timothy Collard en Diederik Geypen vanuit Lausanne
| 11 reacties

Marc Wilmots houdt rekening met (nóg meer) afzeggingen en verrast: "Ik denk aan Christian Kabasele"

Wilmots houdt rekening met forfait van Lombaerts en verrast: "Ik denk eraan deze speler op te roepen"
Foto: © Photonews

"Als er problemen zijn, zoek ik naar oplossingen." Het is een zinnetje dat de voorbije dagen tijdens de persconferenties van Marc Wilmots steevast terugkwam. En hou u vast, de mogelijke oplossing om de vele blessures in de achterhoede op te vangen luistert naar de naam... Christian Kabasele.

Niet dat de 25-jarige Kabasele zich echt al klaar moet houden, maar het idee ligt op het bureau van Wilmots. “We wachten nog steeds af met Nicolas Lombaerts. Zijn situatie is nog steeds dezelfde. We hebben nog tijd tot 31 mei, dan moet de definitieve selectie binnen zijn.”

"Ik denk aan Christian Kabasele. Hij is sterk, snel en hij speelt"

Maar ook dan kan er nog een wijziging worden doorgevoerd. Als een van de twijfelgevallen (Lombaerts, Meunier, Boyata, nvdr.) alsnog geblesseerd uitvalt, dan treedt Kabasele op het voorplan. “Ik denk aan Christian. Hij is fysiek sterk, snel, hij speelt nog met Genk én is ook een wissel op de toekomst.”

“Zover zijn we echter nog niet”, nam de bondscoach wat gas terug. “Lombaerts is een topverdediger. En als ik eind mei weet dat die topverdediger binnen de acht dagen fit kan zijn, dan neem ik hem gewoon op in mijn definitieve selectie.”

Ciman weg na stage in Lausanne? Of niet?

Heel veel ‘als’ en ‘maar’ dus. Maar het wijst er dus duidelijk op dat de bondscoach rekening houdt met nog (minstens) één afzegging in zijn achterhoede.

Laurent Ciman is er voorlopig nog bij, maar zou na de stage in Lausanne kunnen afvallen. Al kan de verdediger zomaar ook Meunier of Boyata vervangen in de definitieve selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties