Noord-Ierland onder de loep: gebalanceerd elftal zonder sterren

Noord-Ierland onder de loep: gebalanceerd elftal zonder sterren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we een minder bekende voetbalnatie: Noord-Ierland.

Veel ervaring onder de lat

Roy Carroll zal bij de start van het EK net geen 39 jaar oud zijn, maar de doelman van Notts County is wel een betrouwbaar sluitstuk die er bij de Noord-Ieren al bij is sinds 1997!

Met Mannus en McGovern zijn er een aantal jongere doelmannen in Schotse loondienst die Carroll het vuur aan de schenen leggen, maar we hopen dat de ervaren rot zijn laatste trucje mag laten zien in Frankrijk.

De Australische exoot

In de verdediging is het ook ervaring troef. Met daarbij vooral spelers uit de lagere regionen in Engeland. West Bromwich Albion, Derby County, Watford, ... enkel Paddy McNair (Manchester United) en Aaron Hughes springen uit de band.

Hughes zou op het EK wel eens de kaap van de 100 interlands kunnen ronden, hij maakte het mooie weer in Australië bij Melbourne City. Jonny Evans heeft dan weer een verleden bij Antwerp.

Rots in de branding

Het middenveld dan: met Steven Davis staat daar een kapitein die bij Southampton het mooie weer maakt tijdens het seizoen en ook voor zijn land erg belangrijk is.

Maar er is natuurlijk meer: ook Brunt, Evans en vele anderen kunnen de ploeg zeker wat extra balans geven op het middenveld. De sterkte van het elftal is dat er geen echte grote ster tussenloopt.

Lafferty & co

Voorin moet het qua doelpunten komen van Kyle Lafferty. De aanvaller van Norwich City maakte er ondertussen al 16 voor zijn land en wil nu ook op een groot toernooi schitteren.

Jamie Ward (Nottingham), Will Grigg (Wigan) en vele anderen zijn ook in staat om het verschil te maken, al kan iedereen scoren indien nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties