U18, U19, U21, A-ploeg, Engeland, EK... En dat in één seizoen

U18, U19, U21, A-ploeg, Engeland, EK... En dat in één seizoen
Foto: © Photonews

In elke sport heb je altijd wel één of ander verhaal dat inspireert tot het maken van een film. En als dat van Marcus Rashford Hollywood niet op ideeën brengt, zal geen enkel ander dat nog doen.

Rashford begon het seizoen immers bij de U18 van Manchester United. Niet zo lang, want hij mocht al snel opschuiven naar de U19... en naar de U21. Tot Louis van Gaal serieus in de blessureproblemen kwam en hem op 21 november 2015 op de bank zette tegen Watford. En daarna verdween hij weer een tijdje uit beeld. Hij speelde Youth League met United...

Hallo Spielberg?

Maar een dikke drie maanden later stond hij ineens in de basis tegen Arsenal. Twee doelpunten en een assist later was de trein vertrokken. Rashford werd vaste basisspeler en scoorde in totaal vijf keer. Hij werd ook opgeroepen voor Engeland U20, maar de grootste verrassing moest nog komen.

Roy Hodgson riep hem op in zijn voorlopige EK-selectie. En in zijn eerste minuten voor Engeland klopte hij Mathew Ryan al met zijn eerste goal. Wat een debuut. En vandaag werd dan nog bekend dat hij meegaat naar het EK. Hallo, Steven Spielberg?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties