Origi legt zijn emoties uit bij zijn nieuwe rol

Origi legt zijn emoties uit bij zijn nieuwe rol
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Divock Origi neem ik mee in de selectie, want hij kan diep spelen én op de flank." De woorden van Marc Wilmots herinneren we ons allemaal nog. Maar tegen Finland kwamen we te weten wat Origi bij de nationale ploeg op de flank nu echt waard is.

Dries Mertens moest op de bank beginnen, Yannick Carrasco werd uit voorzorg nog gespaard kort na de finale in de Champions League met Atlético Madrid. Op de rechterflank kregen we dus een uur lang Divock Origi.

Toegegeven: op de invalbeurt van Mertens zat meer snee, want Origi zelf kwam niet helemaal uit de verf. Moeilijke voorzetten, weinig geslaagde dribbels. Maar wel veel werkkracht en steun bieden aan Batshuayi.

Diep in de spits zal ik er ook staan –

Divock Origi

“Dit zijn voorbereidingswedstrijden, op het EK is het pas echt van moeten. Maar we willen elke wedstrijd winnen”, klonk het bij de winger van dienst achteraf. “Als groep worden we steeds sterker.”

Over zijn eigen wedstrijd was Origi ook niet ontevreden: “Ik heb mijn ding gedaan op het veld. De integratie op zich loopt vlot, dus ik ben zeker bereid om op de flank te spelen op het EK. En als de bondscoach me diep in de spits nodig heeft, dan zal ik er ook staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties