De beveiliging op het EK? Bomhonden, militairen en BA Baracus

De beveiliging op het EK? Bomhonden, militairen en BA Baracus

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het EK begint vanavond en u kan ons geloven: de veiligheidsmaatregelen zijn indrukwekkend, zoals we zelf al mochten ondervinden. Je struikelt bijna over de veiligheidsagenten, politiemensen en militairen.

  • Overal politie, gendarmes en militairen
  • Elke auto doorzocht
  • Bomhonden in elk stadion
  • Indrukwekkende veiligheidsagenten
  • Honderden stewards
  • Overal fouillages

Graag hadden we u hier een foto getoond van de man die aan de ingang van het Stade de France stond, maar hij was niet zo gewillig om op de foto te gaan en we drongen ook niet aan. Of zou u dat doen bij een 2m05 grote BA Baracus? Beeld u een zwarte Tyson Fury in en u komt in de buurt.

Overal lopen er in het Stade de France van zulke indrukwekkende figuren rond. Helemaal in maatkostuum, ontvangers in de oren en duidelijk van geen kleintje vervaard. Daarnaast zijn er de gewone politie-agenten die overal te vinden zijn. Stewards die bij bosjes komen aangedraafd en militairen met bomhonden.

Die laatsten ontruimden rond 16u zelfs de perszaal om te zien of er nergens iets te vinden was in de spullen van de aanwezige journalisten. Elk metrostation wordt bewaakt door 'gendarmes' in volle gevechtsuitrusting en tijdens het concert van David Guetta gisterenavond was er een immense veiligheidsperimeter aangelegd. Iedereen werd grondig gefouilleerd vooraleer ze door mochten.

Zo gaat men ook in de Fan Zones te werk: zakken zijn niet toegelaten, iedereen wordt afgetast en verdachte individuen worden even apart genomen. Rond elk stadion wordt ook elke auto die de veiligheidszone wil binnenrijden uitvoerig gecontroleerd. Het gaat zo ver dat zelfs onze 'verdachte' cameravoet nog eens extra door de scanner mocht. Uitsluiten kan je het niet, maar de Franse regering heeft er wel alles aan gedaan om terreur buiten te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties