Europees kampioen Spanje: met de nodige twijfels op zoek naar eerherstel

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Europees kampioen Spanje: met de nodige twijfels op zoek naar eerherstel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje verdedigt in Frankrijk zijn titel en heeft een en ander recht te zetten na de blamage in Brazilië. De regerende Europese kampioen reisde met gemengde gevoelens af naar het EK.

Door het schandaal met De Gea staat het sportieve even in de schaduw. Los daarvan blijft Spanje natuurlijk een van de favorieten voor de eindzege. Aan talent geen gebrek bij La Roja: Del Bosque beschikt op papier over een van de sterkste selecties van het tornooi.

In de laatste voorbereidingswedstrijd liep het fout. 0-1 verlies tegen Georgië, dat was niet meteen ingecalculeerd. Of ze zich daar zorgen over maken in Spanje? Niet meteen: in het verleden bleek al dat de voorbereiding niet altijd een goede voorspeller is voor de prestaties op het tornooi.

Waar men zich dan wel zorgen over maakt? Heel wat. Wilmots ligt onder vuur in België, maar er zijn er ook die twijfelen aan Del Bosque. De niet-selectie van Isco en Saúl is voor velen bijvoorbeeld onbegrijpelijk. Verder blijft de positie van doelman voor discussies zorgen. Casillas als titularis?

En dan is er nog het aanvallend compartiment. Dat ziet er toch een stuk minder indrukwekkend uit dan tussen 2008 en 2012, toen Spanje drie titels op rij pakte. Bovendien zit Spanje nog steeds in een overgangsfase: er zijn nog enkele overblijvers van de gouden generatie, maar er zijn ook heel wat nieuwe namen.

Met een fiasco zoals in Brazilië wordt niet meteen rekening gehouden. In de kwalificatiecampagne deed Spanje het immers meer dan behoorlijk en bovendien is groep C zeker niet de lastigste poule. Op die manier hopen de Spanjaarden dat hun team kan groeien in het tornooi en een mooi resultaat neerzetten. Een nieuwe titel? Neen, daar rekent men niet meteen op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties