Duitsers zeker van hun stuk: "We zijn zelfs sterker dan op het WK van 2014"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duitsers zeker van hun stuk: "We zijn zelfs sterker dan op het WK van 2014"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Duitsers openen zondag hun EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. De huidige wereldkampioen zag enkele spelers na het WK op pensioen gaan en lijkt vooral achterin over enkele onzekerheden te beschikken. Maar Joachim Löw is er gerust in.

Verdedigers Philip Lahm en Per Mertesacker gaven er na het WK in 2014 er de brui aan en stopten bij de nationale ploeg. Bondscoach Joachim Löw kan in de groepswedstrijden ook al geen beroep doen op Mats Hummels. Wellicht zal het centrale verdedigingsduo gevormd worden door Shkodran Mustafi en Benedikt Höwedes.

Verdediging aangepast

"We hebben onze verdediging wat moeten aanpassen tijdens ons trainingkamp", aldus Joachim Löw op een persconferentie. "Dat zorgt niet voor continuïteit, zeker niet als de spelers niet samenspelen bij hun clubs. "Zoals altijd is de druk groot op Duitsland. Maar daar moeten we mee kunnen leven."

"Als je wereldkampioen bent, dan wil je ook het EK winnen", zegt aanvaller Lukas Podolski. "Dat is ons doel. We weten hoe een toernooi in elkaar zit en hoe we ons moeten voorbereiden."

Thomas Müller vindt deze selectie zelfs sterker dan bij het WK twee jaar geleden. "We hebben nu een ruimere kern met spelers met dezelfde kwaliteiten. In dat opzicht denk ik dat we sterker zijn dan twee jaar geleden", aldus de Bayern-speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties