"Of we nu favoriet zijn? Dat kunnen we niet veranderen op één wedstrijd"

Manuel Gonzalez Oubina vanuit Lyon
| 3 reacties
"Of we nu favoriet zijn? Dat kunnen we niet veranderen op één wedstrijd"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië heeft maandag onze Rode Duivels op verschillende vlakken overklast. Bondscoach Antonio Conte was tevreden met de mentaliteit van zijn team, maar wil wel nog niet over een favorietenrol spreken.

"Ik denk dat het vandaag een aangename wedstrijd was waarin beide ploegen kansen hebben gehad", aldus Antonio Conte op de persconferentie. "Maar dit is ook het bewijs dat er in voetbal niets onmogelijk is. En dat je een wedstrijd op het veld nog moet uitvechten."

"We waren klaar voor vandaag en hebben een intense match gespeeld. Voor de grote toernooien is het heel belangrijk dat dit een goede groep is. Iedereen speelde goed, zowel de starters als de invallers. Dinsdag mogen we nog blij zijn, maar daarna moeten we ons helemaal voorbereiden op Zweden."

Ons doel is om zo ver mogelijk te geraken - Antonio Conte

"Ons doel is om zo ver mogelijk te geraken. We proberen met deze groep alles te geven wat we kunnen", zegt Conte. "Ik denk dat iedereen dat wel kan smaken, ongeacht het talent dat er aanwezig is. Of we nu een favoriet zijn? Ik denk niet dat één wedstrijd onze status kan veranderen. Deze wedstrijd bewijst gewoon dat we door hard werk iets kunnen neerzetten."

"Nu moeten we gewoon hard blijven werken. We dragen een grote verantwoordelijkheid met ons mee, want je speelt niet elke keer een officiële wedstrijd op een EK of WK", besluit de Italiaanse bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties