Top&Flop Het ene krabben is het andere niet!

Het ene krabben is het andere niet!
Foto: SDG

Speeldag 1 op het EK is voorbij, hoog tijd dus voor een round-up. Wie viel op ten positieve zijde en ten negatieve zijde? Wij gieten het in een overzichtje.

TOP

Krabben aan de ballen

Joachim Löw ging nogal vreemd krabben aan de ballen. Zoals we al aangaven tijdens onze facebook-live: als dat het enige 'probleem' is waar de Duitse ploeg mee kampt, dan gaan onze Oosterburen ook deze keer ver komen.

De Duitsers zijn geweldige toernooispelers en hun eerste wedstrijd was dan misschien nog niet wow qua kwaliteitsniveau, maar ze tonen nu wel al dat ze ver kunnen komen.

Beleving van de kleintjes

Oostenrijk en Hongarije, IJsland, Wales, ... Er zijn leuke fans in Frankrijk. Ze zingen, ze springen en ze zijn zo blij, want er zijn weinig stoute fans bij.

Zeker IJsland - sterk gespeeld tegen Portugal overigens ook - verdient meer dan een beetje lof. Met nauwelijks 300.000 inwoners, maar een quasi leeg land momenteel. Zoveel fans trokken naar

FLOP

Krabben aan het hoofd

Marc Wilmots had het niet helemaal op orde. Toch niet volgens de diverse analisten en de fans vanop het thuisfront. Te behoudend, te weinig tactisch vernuft, ... De kritiek was bijzonder erg.

Het moet gezegd: dat de bondscoach nu nog niet helemaal zeker weet hoe hij op match 2 tegen Ierland gaat spelen ... Het doet pijn aan de ogen bij sommigen.

Beleving bij de grootjes

Rusland en Engeland, Polen en Noord-Ierland: er was voorlopig ook al heel wat gemot bij op het EK 2016. We dachten dat we ons vooral zorgen moesten maken voor terroristen, maar we krijgen nu vooral te maken met 'ouderwetse' hooligans.

Een voetbalfeest zou het moeten worden, maar dat is het - voorlopig - allerminst. Laat ons hopen dat er snel beterschap komt en dat het echte feest het zal gaan halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties