Marseille heeft wonden al gelikt: "Een tiental Russische beren, de rest is overdreven"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Marseille
| 0 reacties
Marseille heeft wonden al gelikt: "Een tiental Russische beren, de rest is overdreven"

Vier dagen nadat we erbij waren tijdens de match Engeland-Rusland en de voorafgaande onlusten heeft Marseille zijn wonden al gelikt. "Het werd zelfs wat overdreven bij de buitenlandse pers", klinkt het bij de locals.

Marseille, 15 juni, in het straatbeeld en de oude haven is er niets meer te merken dat er hier 'een veldslag' tussen Engelsen en Russen gewoed heeft. "Het is misschien wat overdreven om het een veldslag te noemen", zegt barkeeper David van ons hotel. "Ik was donderdagmorgen in de haven en ik voelde wel dat er al electriciteit hing. Ik zei tegen mijn vrouw dat er iets ging gebeuren."

En zijn voorspelling kwam uit. Uren later vlogen Engelsen en Russen elkaar in de haren. "Maar je moet die aantallen ook niet overdrijven. Het waren er maar enkele tientallen", aldus David. "Ik heb wel een groepje van tien Russen gezien, echte beren... Je ging er met een grote boog omheen. Echt indrukwekkende venten en die waren duidelijk op oorlogspad. Ze daagden de Engelsen toen al uit."

Maar vijf dagen later is de rust in Marseille teruggekeerd. Het leger patrouilleert overal in groepjes van vier. Van de stewards die in het stadion de uitbrekende Russen moesten tegenhouden, kregen we te horen dat ze wel de schrik van hun leven hadden opgelopen. "Na alles wat er de dagen ervoor gebeurde, hadden we toch schrik", klinkt het. "Zeker als je honderden Russen jouw kant op ziet komen;"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties