België ligt eruit, en nu? Zo gaan ze in Spanje en Engeland om met de uitschakeling

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
België ligt eruit, en nu? Zo gaan ze in Spanje en Engeland om met de uitschakeling
Foto: © photonews

Heel wat fans van de Rode Duivels hoopten dat onze nationale ploeg er tot het einde zou bij zijn in Frankrijk. Een finaleplaats zat er echter niet in en dus wordt het vervolg van het EK toch net even anders.

Als het een troost mag wezen: België is natuurlijk niet het eerste land dat met hoge verwachtingen naar Frankrijk was gereisd, maar roemloos ten onder ging. Engeland moest met het schaamrood op de wangen naar huis na de nederlaag tegen IJsland en ook titelverdediger Spanje moest al vroeg naar huis. Voor wie niet weet hoe het beste te maken van de rest van het EK kijken wij even hoe zij ermee omgaan.

Spanje houdt van IJsland...

Wat er ook gebeurt tegen Frankrijk: dit EK gaat de geschiedenis in als het EK van IJsland. De eilandbewoners beleven een echt sprookje en hebben de harten gestolen van heel wat voetballiefhebbers. Ook in Spanje.

...en is in de ban van het duel tussen Bale en Ronaldo...

Wales en Portugal kijken elkaar in de ogen in de halve finale. En dat betekent dat de supporters van Real Madrid al zeker een van hun vedetten terugzien in de finale.

... en geniet van een aantal ontdekkingen van dit EK

In Spanje genieten ze ook van een aantal jonge of onbekende spelers die schitteren op dit tornooi. Van Renato Sanches bijvoorbeeld. Maar ook van Hal Robson-Kanu. Al houden ze in Spanje ook wel van de echte sterren: Eden Hazard won op dit EK ook heel wat fans in het land van Real en Barça.

Engeland kijkt vol bewondering naar de buren van Wales

Wat een teleurstelling in Engeland: uitgeschakeld worden door IJsland werd aangevoeld als een heuse vernedering. En dat terwijl Wales het zo goed doet. Een gebrek aan passie en een gebrek aan collectief: dat was wat Engeland de das omdeed.

Laat dat nu net twee elementen zijn die de buren van Wales zo sterk maken. En dus kijken ze in Engeland met een tikkeltje jaloezie, maar ook met de nodige bewondering, naar Bale en co. En naar IJsland, het Leicester City van dit EK.

Voor wie supportert u op dit EK na de uitschakeling van België?

6%
14%
11%
16%
3%
51%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties