Belgische supporterskoepel in rouw: "We gaan hem missen, Erik"

Redactie
| 0 reacties
Belgische supporterskoepel in rouw: "We gaan hem missen, Erik"

Na de wedstrijd tussen Hongarije en België werd Erik Reynaerts geveld door een harfalen. Reynaerts overleed een dag later in het ziekenhuis van Toulouse, de Belgische supporterswereld is in rouw.

In een open brief toont Belgian Supporters hun rouw:

Het nieuws dat Erik overleden is, sloeg in als een bom. Lang voor Erik 1895, de bijzonder succesvolle fanclub van de Rode Duivels oprichtte, was hij al actief in de toenmalige Nationale Supporterefederatie en in de Supportersfederatie Profclubs.

Erik was een gedreven man met een mening. Je kon met hem al eens een stevige discussie hebben: Een man met visie dus.

Erik was een man die supporters op de kaart hielp zetten. “Supporters zijn mensen he, ge hebt ze nodig of voetbal heeft geen zin, zij zijn het hart van de voetbal”, zo zei hij telkens weer.

Vandaag bestaan de Nationale Supportersfederatie (lagere klassen) en de Supportersfederatie Profclubs (eerste klasse) niet meer. Vandaag is er één geheel ‘Belgian Supporters’ en daar heeft Erik een stevig stuk van de regie in handen gehad.

Erik vocht ook voor een eerlijke kalender, hij wilde dat supporters betrokken werden en degelijke informatie kregen. Erik wilde een eerlijk debat, met zowel de groten als de kleintjes. Bovenal genoot hij van een wedstrijd. Hij genoot van de sfeer, van de emotie. Hij genoot van voetbal, hij ademde voetbal. Old school voetbal.

Belgian Supporters wil eer bewijzen aan Erik. Zo kort na het overlijden van zijn vrouw, die hij heel innig liefhad, is zijn hart gebroken. Wij missen hem.

Een rouwregister kan worden ingevuld hier: http://www.inmemoriam.be/nl/2016-06-27/erik-reynaerts#.V3YZZ9KLRhE

We willen alvast ook nog onze steun en sterkte betuigen aan de familie van Reynaerts. Rust in vrede, Erik. En moge de Rode Duivels Europees kampioen worden in jouw nagedachtenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties