EK-weetje van de dag IJslandse goalie schitterde al ... op het Eurovisiesongfestival
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Hannes Halldorsson is een gekend videomaker in eigen land IJsland

IJslandse goalie schitterde al ... op het Eurovisiesongfestival
Foto: © photonews

Vanavond komt hij in actie in en tegen Frankrijk in de kwartfinales van het EK, maar Hannes Halldórsson is in eigen land al lang een bekend figuur. Zo maakte hij de videoclips van een aantal grote sterren in zijn land. Hoogtepunt: het songfestival 2012.

In de editie van het songfestival waarin Airis voor België de finale niet haalde en Loreen met Euphoria de hoofdvogel afschoot, was de IJslandse inzending van Greta Salome en Jonsi.

En de clip bij dat nummer werd gemaakt door ene Hannes Halldorsson, op dat moment actief als voetballer bij KR in eigen land. Hoofdberoep: films en clips maken bij SagaFilm.

Fulltime prof sinds 2014

Pas in 2014 ging de doelman voluit zijn kans om fulltime prof te worden bij het Noorse Sandness Ulf. Zijn job in de filmindustrie wordt even on hold gezet, maar zijn voormalige werkgever gaf wel al aan de goalie terug aan te werven na zijn actieve loopbaan.

Van toen ging het snel: vorig jaar speelde hij bij NEC Nijmegen, met een uitleenbeurt richting Bodo/Glimt. Stilaan rest de vraag: zou hij nu een aftermovie maken na de prachtige prestaties van de IJslanders op dit EK?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties