Heeft Club Brugge een ware topper binnen? Tomas Pina onder de loep

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 28 reacties
Heeft Club Brugge een ware topper binnen? Tomas Pina onder de loep
Foto: © Photonews

Club Brugge haalde de Tomas Pina de langverwachte middenvelder binnen. De adelbrieven van de Spanjaard blijken top te zijn. Onze redactie nam ze even onder de loep.

Tomas Pina, 28 lentes én afkomstig uit het Spaanse Ciudad Real, een stadje uit het hart van La Mancha. Op het eerste gezicht? Geen typische bruingebrande Spanjaard met opvallend kapsel, maar een rustige jongen.

De voeten stevig op de grond. Zo wordt Pina ook omgeschreven in zijn thuisland. Maar wel een voetballer met bovengemiddelde voetbalkwaliteiten. En meteen sterkhouder in onze Jupiler Pro League?

We willen het graag geloven. Pina is gevormd bij vierdeklasser CD Mostoles, maar het is RCD Mallorca dat hem kansen geeft op het hoogste niveau. En Pina was meteen een blijvertje.

In zijn debuutjaar (2010-2011 aangezien we die ene wedstrijd in 2009 niet meetellen, nvdr.) moest de toen 21-jarige Pina nog vaak toekijken op de bank, maar vanaf dan gaat het crescendo.

Crescendo!

Hij blinkt twee seizoenen lang uit op het middenveld van de eilandbewoners, waarop Villarreal hem komt weghalen. Ook bij de Gele Onderzeeër eenzelfde verhaal.

In alle drie seizoenen in Valencia (regio waarin Villarreal de los Infantes ligt, nvdr.) blinkt hij uit in regelmaat. En meedraaien in La Liga doe je niet zomaar, dat spreekt voor zich. En dat wil hij ook bij blauw-zwart bewijzen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties