Anderlecht geeft jonge spits kansen, maar hier moet hij op rekenen

Anderlecht geeft jonge spits kansen, maar hier moet hij op rekenen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Terwijl vele jongeren moesten thuisblijven nam Rene Weiler wel Jorn Vancamp mee op stage naar Oostenrijk. Geen verrassing als je weet dat de Zwitser heel veel belang hecht aan mentaliteit.

En dat is iets wat Vancamp in overvloed bezit. De jonge aanvaller heeft de juiste werkattitude en dat staat Weiler - die van Nicolas Frutos goeie commentaar kreeg - wel aan. Vancamp heeft momenteel concurrentie van Nathan Kabasele, Idrissa Sylla en Stefano Okaka. Van die jongens gaan er waarschijnlijk nog vertrekken, maar er zal zeker ook nog één topper bijkomen.

Hij gaat op het juiste moment diep

Jean Kindermans

Voor Vancamp wordt het dus een jaar om te leren. Veel van zijn matchen zal hij nog spelen bij de beloften, maar een paar keer de bank halen bij de eerste ploeg wordt al een succes. "Een spits van Anderlecht moet super zijn, hij moet zijn tijd nemen", laat Jean Kindermans, hoofd van de opleidingen weten.

Vancamp maakte vorig seizoen indruk bij de U19 in de Youth League. Zijn neus voor doelpunten heeft hij, zijn lichamelijke kracht ook en zijn werkinstelling. Vancamp is misschien niet de meest technische speler, maar heeft wel een hard schot en scoort makkelijk. "Jorn beweegt heel goed en gaat op het juiste moment diep", weet Kindermans nog. "Een echte spits."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties