OH Leuven koos bewust voor krachtmetingen met vijf eersteklassers: "Tegen kleinere clubs leer je niets"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
OH Leuven koos bewust voor krachtmetingen met vijf eersteklassers: "Tegen kleinere clubs leer je niets"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven zakte vorig seizoen uit de Jupiler Pro League en gaat over enkele weken in de nieuwe 1B-reeks aan de slag. Maar niet vooraleer de fusieclub nog enkele eersteklassers partij heeft gegeven.

Anderlecht, Sporting Lokeren, STVV, KV Mechelen, Westerlo, ... De oefenkalender van OHL liegt er niet om. Willen de hoofdstedelingen van Vlaams-Brabant eersteklassers bekampen, dan moet dat nu eenmaal in de voorbereiding gebeuren.

Coach Emilio Ferrera koos bewust voor een pittige aanloop. "In de voorbereiding heb je geen tijd te verliezen", vertelt de Leuvense T1 in gesprek met Voetbalkrant.com. "De oefenmatch tegen Anderlecht was een opportuniteit voor de club en zijn fans, maar de overige vriendenmatchen zijn gericht uitgekozen. Tegen kleinere clubs leer je nu eenmaal niets."

De spelers die de vier overblijvers moeten ondersteunen, deden het goed

Emilio Ferrera

Tegen Lokeren ging OHL ondanks een behoorlijk niveau met 4-0 onderuit. Die nederlaag werd zaterdag rechtgezet met een 4-1-zege tegen STVV. Het Leuvense blok nam na de rode kaart voor de Kanaries overduidelijk de bovenhand.

"Vorig seizoen konden we rekenen op spelers van topniveau. We hadden de laatste maanden echt een goede ploeg. Daarin stonden Kostovski, Le Postollec, Ngawa en Monteyne. Vier jongens waar we nog steeds over beschikken. Wel is het zo dat de andere spelers die ons moeten ondersteunen het tegen Sint-Truiden goed deden", aldus Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties