Reactie STVV-coach Ivan Leko panikeert niet maar... "Niemand van ons is klaar voor de competitiestart"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tienen
| 2 reacties
STVV-coach Ivan Leko panikeert niet maar... "Niemand van ons is klaar voor de competitiestart"
Foto: © photonews

STVV is zoekende, zoveel is duidelijk na de 4-1-nederlaag van zaterdag tegen OH Leuven. De Truiense jongeren krijgen volop hun kans, maar die kunnen momenteel op weinig ruggensteun rekenen.

Sint-Truiden vond tegen OHL moeilijk zijn draai en toen ook nog eens Pieter Gerkens met rood naar de kant moest, liep het voor de Kanaries in grote delen van de wedstrijd voor geen meter.

"Soms is het goed om enkele oefenmatchen te verliezen", reageerde coach Ivan Leko na afloop. "Die nederlaag is op dit moment niet belangrijk. Onze ploeg moet fysiek 200 procent zijn om goed te kunnen spelen. Dat waren we vandaag (gisteren, red.) door de vele trainingen niet."

We willen jongeren een kans geven, maar tegen 'mannen' kan dat problemen opleveren

Ivan Leko

De competitiestart komt er binnen twee weken aan, maar zorgen maakt de Kroaat zich nog niet. "Het seizoen duurt 9 maanden. De ideale vorm komt er eind augustus, begin september. Niemand van ons is er op dit moment klaar voor. We willen jongeren een kans geven, maar tegen 'mannen' kan dat problemen opleveren."

Een gebrek aan routiniers dus? "De versterkingen moeten niet oud of jong zijn, wel goed", besloot Leko. "Ik wilde mijn zestien à zeventien titularissen liever gisteren dan vandaag, maar dat is niet mogelijk. Door het EK begonnen de grotere clubs trager te handelen. Dat moeten we accepteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties