Iets voor de Jupiler Pro League? Deze Belgen zitten momenteel allemaal zonder club
Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties

Iets voor de Jupiler Pro League? Deze Belgen zitten momenteel allemaal zonder club: Lamah, Tshimanga, Geraerts,...

Iets voor de Jupiler Pro League? Deze Belgen zitten momenteel allemaal zonder club
Foto: © photonews

De transfermarkt is nog tot eind augustus open, maar clubs die niet zo kapitaalkrachtig zijn kunnen misschien eens een kijkje nemen naar spelers die momenteel zonder club zitten. Er zijn namelijk ook heel wat Belgen die nog op zoek zijn naar een nieuwe ploeg.

De lijst met transfervrije Belgen op Transfermarkt.nl

is niet bepaald kort te noemen. We rangschikten onze landgenoten op basis van hun marktwaarde en halen er de duurste en meest opvallende namen uit.

Roland Lamah

De voormalige speler van RSC Anderlecht is na zijn laatste dienstverband bij het Hongaarse Ferncvaros een vrije speler. Lamah is nog steeds 1,5 miljoen waard, maar dus wel gratis op te pikken.

Derick Tshimanga

De linksachter verlengde zijn aflopende contract bij KRC Genk niet, in de hoop gemakkelijk een nieuwe club te vinden. Voorlopig zit Tshimanga nog steeds zonder nieuwe werkgever. De verdediger hoopt op een buitenlands avontuur, dus een Belgische club zal stevig uit de hoek moeten komen, wil het Tshimanga overtuigen.

Jan Wuytens

De centrale verdediger is pas sinds 2 augustus een vrij man. Wuytens en AZ Alkmaar gingen in onderling overleg uit elkaar. Wuytens is 31, beschikt over de nodige ervaring en zou heel wat clubs in de Belgische competitie wat kunnen bijbrengen.

Mohammed Aoulad

Een wispelturige aanvaller, maar wel een jongen die een middenmoter – of de ploegen daar net onder – iets kan bijbrengen. Aoulad tekende geen nieuwe deal bij KVC Westerlo en is bijgevolg gratis op te halen.

Gaby Mudingayi

De keiharde middenvelder is ondertussen 34, maar nog niet versleten. Mudingayi was vorig seizoen actief bij de Italiaanse tweedeklasser Cesena, maar kreeg daar geen nieuw contract. Of hij bereid is om in te leveren en terug te keren naar België, is niet duidelijk.

Jonathan Vervoort

Een centrale verdediger die nog steeds maar 22 jaar oud is en toch al over enige ervaring op het hoogste niveau beschikt. Vervoort (ex-Anderlecht en Charleroi) was vorig seizoen bij het Deense Nordsjaelland aan de slag, maar is nu een vrije speler.

Tortol Lumanza Lembi

De centrale middenvelder stond vorig jaar onder contract bij Waasland-Beveren, maar mocht aan het einde van het seizoen vertrekken. Lumanza werd ooit als een groot talent gezien, maar kon zich nog niet doorzetten op het hoogste niveau.

Leroy Labylle

De linkerflankspeler genoot zijn jeugdopleiding bij Visé, Genk en Standard, maar trok reeds op jonge leeftijd naar Nederland. Tot eind juni stond Labylle onder contract bij MVV Maastricht, maar nu zit hij zonder ploeg.

Karel Geraerts

De gewezen middenvelder van Club Brugge, Standard en Charleroi heeft tonnen ervaring in eerste klasse, maar besloot om na afloop van het vorige seizoen te vertrekken bij Charleroi. Voegt de inmiddels 34-jarige middenvelder er nog een jaar eerste klasse aan toe of niet?

Mustapha Oussalah

Een meer dan gewaardeerde kracht op het hoogste niveau, maar na afloop van het vorige seizoen kreeg de linkerflank van 34 geen contractverlenging bij KAA Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties