Welke Rode Duivels hebben baat bij de komst van Roberto Martinez?

Redactie
| 8 reacties
Welke Rode Duivels hebben baat bij de komst van Roberto Martinez?
Foto: © photonews

Roberto Martinez is dus de nieuwe bondscoach van onze Rode Duivels. Wij pluisden uit welke landgenoten er nu echt voordeel kunnen uithalen uit de komst van de Spanjaard.

Romelu Lukaku

Roberto Martinez en Romelu Lukaku kennen elkaar natuurlijk door en door. Martinez was nog coach van Lukaku bij Everton, alvorens hij daar de bons kreeg. Met 61 doelpunten in drie seizoenen Premier League bewees Lukaku al dat hij een echte goaltjesdief is.

Lukaku lijkt dus over goede papieren te beschikken. Martinez weet hoe hij Lukaku aan het scoren kan brengen en zal zich minder focussen op namen van spelers dan Marc Wilmots.

Mousa Dembélé

Voor Mousa Dembélé is het nooit gemakkelijk geweest om de laatste twee jaren een vaste basisplek te veroveren bij de Rode Duivels. Feit is wel dat elke coach uit de Premier League na het afgelopen seizoen deze Dembélé onder zijn hoede wou hebben.

Vaak wordt hij onderschat bij ons, mede dankzij het feit dat hij niet altijd constant was bij de Rode Duivels. Maar er wacht de Tottenham-speler een nieuwe kans onder het bewind van Martinez. Martinez houdt wel van types zoals Dembélé, die na balrecuperatie hoog durven spelen.

Michy Batshuayi

Martinez speelde bij Everton vaak met het spitsenduo Koné-Lukaku. Een heel efficiënt duo waarin Lukaku vooral voor de doelpunten zorgde. Mogelijk kan de Spanjaard afstappen van een 4-3-3 en met twee centrale aanvallers spelen, zoals hij dat destijds al deed.

Natuurlijk is dit maar gissen, maar het is een mogelijkheid die Wilmots zelden heeft uitgeprobeerd bij de start van een wedstrijd. Mogelijk kan Batshuayi, dit seizoen bij Chelsea, die rol van Koné op zich nemen.

Adnan Januzaj

Roberto Martinez heeft zijn interesse in Adnan Januzaj nooit onder stoelen of banken gestoken. De coach wilde in de zomer van 2015 onze jonge landgenoot graag naar Goodison Park halen, maar uiteindelijk opteerde Januzaj voor een uitleenbeurt bij Borussia Dortmund.

Adnan Januzaj moet weg bij Manchester United en zal zijn carrière elders moeten herlanceren. Maar aan het hoofd van de Rode Duivels staat er dus wel een bondscoach die Januzaj graag aan het werk ziet. Dat biedt mogelijk pespectief, als de middenvelder zijn vorm van weleer terugvindt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties