Reactie Anderlecht-coach beantwoordt eerste ontgoocheling met... "Soms moet je een nederlaag accepteren"

Diederik Geypen Kevin Jonckheere
Diederik Geypen en Kevin Jonckheere vanuit Anderlecht
| 28 reacties
Anderlecht-coach beantwoordt eerste ontgoocheling met... "Soms moet je een nederlaag accepteren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks een goede uitgangspositie vorige week (2-2) kon Anderlecht de kwalificatie voor de laatste CL-voorronde niet bewerkstelligen. En dus beleefde de nieuwbakken coach René Weiler al vroeg op het seizoen een eerste ontgoocheling.

De Zwitserse T1 stak na afloop zijn teleurstelling dan ook niet weg. "We lieten niet hetzelfde zien als vorige week in Rostov. We misten de nodige agressiviteit."

Maar dat was niet het enige paars-witte manco. "We vonden de ruimte niet in hun defensie. Het vroege tegendoelpunt na de rust brak ons zuur op. Mijn ploeg probeerde nog wel tot het einde, maar door het Russische blok dat 20 meter voor de eigen zestien verdedigde, raakten we moeilijk."

Het tweede tegendoelpunt meteen na de rust brak ons zuur op

Ook aan de defensieve fouten achterin bij Anderlecht ontsnapte Weiler niet. "Niet alleen onze verdediging treft schuld. Ook ons middenveld moest vroeger pressen en sterker zijn op de tweede bal", betrok de oefenmeester de hele ploeg in het verlies.

"We gaan nu op zoek naar oplossingen. Soms moet je in het voetbal een nederlaag accepteren, aanvaarden dat de tegenstander beter is. Dat was met Rostov het geval", sloot Weiler met een merkwaardige Anderlecht-stelling af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties