Vanderbiest wapent Antwerp tegen de immense druk: "8000 abonnees en spelers van Club Brugge en de Ligue 1, dat steekt de ogen uit"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Vanderbiest wapent Antwerp tegen de immense druk: "8000 abonnees en spelers van Club Brugge en de Ligue 1, dat steekt de ogen uit"
Foto: © photonews

Na de gemiste promotie van vorig seizoen rust er op Royal Antwerp FC nóg meer druk dan anders. Nooit eerder deed de Great Old immers transfers van dit kaliber. Is de druk bij oudste club van het land nog weg te houden, Fred Vanderbiest?

"Daar proberen we alleszins voor te zorgen", vertelt de Antwerp-coach met de knipoog in gesprek met Voetbalkrant.com. "Meer dan 8.000 abonnementen, jongens die van Club Brugge of uit de Ligue 1 komen... Dat steekt natuurlijk de ogen uit."

Vanderbiest doelt natuurlijk op toptransfers Tuur Dierckx en Fabien Camus. Hun ervaring op het hoogste niveau zal van pas komen onder de loden druk. "Die mannen zijn het gewend om voor 20.000 mensen te spelen en zijn het gewoon om met zulke matchsituaties om te gaan."

De Bosuil blijft iets speciaal, ik moet het nog altijd meemaken

"Het is moeilijk om de andere jongens daartegen te wapenen. Vorig jaar is gebleken dat die grote opkomst zich ook tegen de ploeg kan keren. Antwerp scoorde in zes van zijn thuisduels niet en verloor zelfs enkele keren. De Bosuil blijft iets speciaal, ik moet het nog altijd meemaken." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties