Vanderbiest blikt vooruit op nieuwe seizoen: "Iedereen verstopt zich achter Antwerp"

Caroline Tonnelier en Dirk Pieters vanuit Antwerpen
| 5 reacties
Vanderbiest blikt vooruit op nieuwe seizoen: "Iedereen verstopt zich achter Antwerp"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend start ook in reeks 1B de competitie. Er staat meteen een topper op het programma. Antwerp en Cercle Brugge staan tegenover elkaar. Voor Fred Vanderbiest betekent dat dus een verplaatsing naar zijn ex-club.

De statistieken spreken alvast in het voordeel van The Great Old. Van de tien laatste onderlinge competitieduels kon Cercle Brugge er slechts één winnen. Onder de huidige Antwerp-coach nota bene. Vanderbiest kan wel niet rekenen op Daeseleire en Binst, die beiden geblesseerd zijn.

De eerste competitiewedstrijd

De Antwerp-coach blikt vooruit op het duel. "Ik heb een goed gevoel na deze trainingsweek. De eerste competitiewedstrijd is natuurlijk altijd wel speciaal."

Het is sowieso toch nog even opbouwen. "Sommige jongens hebben door kleine blessures nog wat achterstand en dat is jammer aan de start van de competitie. Tuur Dierckx, Fabien Camus, Lallemand, ... Hopelijk zijn we binnen enkele weken op volle sterkte."

De druk

Dit jaar moet het toch echt gaan gebeuren op de Bosuil. "Als ik naar Antwerp kwam, wist ik dat er druk is. Daar moet je mee leren leven. De spelers die nu kwamen, beseffen dat hier druk is, maar zouden er mee om moeten kunnen. Het verschil met andere ploegen is dat iedereen zich verstopt achter Antwerp: er zijn veel titelkandidaten."

Het seizoen

Wat verwacht Vanderbiest van het seizoen? "Het gaat vooral een open competitie worden. Elke week wacht ons een zware wedstrijd. Er zijn geen wedstrijden waarvan je denkt dat het een haalbare kaart wordt. Ik heb er wel gemengde gevoelens bij om vier wedstrijden tegen elkaar te spelen. We zullen zien wat dat geeft."

De ploeg

"Voor het eerst sinds lang moet ik moeilijke keuzes maken. Dat bezorgt me toch een beetje slapeloze nachten. Er zijn veel spelers met heel veel kwaliteiten, en dan is het moeilijk om de juiste ploeg te vormen."

Duel tegen zijn ex-club Cercle Brugge

"Ik heb er goede en slechte momenten gehad. Ik heb echter geen speciale gevoelens bij deze match. Ik heb niet echt een band gehad met de club zoals ik bijvoorbeeld bij KV Oostende had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties