Preview 1B: Union richt zich op top-vier, maar "het wordt erg, erg moeilijk"

Redactie
| 2 reacties
Preview 1B: Union richt zich op top-vier, maar "het wordt erg, erg moeilijk"
Foto: © SC

Intussen is ook in reeks 1B de competitie op gang getrapt. Deze week stelden we u de deelnemers voor, maar de voorbeschouwing op het seizoen van Union had u nog van ons tegoed.

Union SG moet meteen aan de bak: op de openingsspeeldag trekt het naar Tubize. De Brusselse club kende een goede voorbereiding en versterkte zich fors, en lijkt dus klaar voor het nieuwe seizoen.

De voorbereiding

De resultaten in de aanloop naar het nieuwe seizoen mochten er zijn, met onder meer een 2-0 zege tegen Charleroi en een 1-2 resultaat tegen Ipswich. Guy Brison, algemeen directeur, is tevreden over de voorbereiding, maar blijft bescheiden.

"We zijn erg tevreden met de voorbereiding, met zulke resultaten!", zo vertelde hij ons. "De eerste doelstelling is om het behoud te verzekeren", aldus Brison.

Al zijn ze stiekem toch wel iets ambitieuzer. "Nadien hopen we om in de top-vier te eindigen, maar we weten dat dit erg, erg moeilijk zal worden. Alle teams uit de reeks hebben een verleden op het hoogste niveau."

Versterkingen

Union SG versterkte zich fors in het tussenseizoen. Baherlé, Fixelles, Delsanne en recenter nog Mombongo en Fauré: Union heeft een mooi team samengesteld. Daarbovenop slaagde de club erin om Mpati en Rajsel, toch erg gegeerd, te houden.

​Daar blijft het wel bij. "Er komt geen versterking meer. Onze kern is compleet, al hebben we spijtig genoeg wel vier geblesseerden voor de wedstrijd tegen Tubize." Opvallend: de trainer wil niet meegeven wie dat zijn "om de tegenstander geen inzicht te geven in de gepland tactiek".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties