N'Sakala en Acheampong in de balans: "Hij heeft andere kwaliteiten"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 21 reacties
N'Sakala en Acheampong in de balans: "Hij heeft andere kwaliteiten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij paars-wit zijn ze nog op zoek naar een linksachter zolang Ivan Obradovic niet volledig fit is om te spelen. Momenteel komen er slechts twee spelers in aanmerking voor die positie. En de ene is geen echte linksachter, de andere voldoet dan weer niet.

Fabrice N'Sakala werd vorig weekend uit de wedstrijdkern gelaten na zijn minder seizoensbegin. Frank Acheampong nam zijn plaats in en deed dat absoluut niet slecht. Toch wordt hij niet gezien als linksachter door Weiler. "Nee, hij heeft andere kwaliteiten", bevestigde de Zwitser. "Hij heeft zijn aanvallende mogelijkheden, maar verdedigend is hij niet de meest secure."

En dus bestaat de mogelijkheid dat N'Sakala na een weekje bezinning mag terugkeren, al moest Weiler die afweging nog maken. In ieder geval zoekt Anderlecht nog een linksachter en de kans dat het Derrick Tshimanga wordt, is bijzonder klein. Hij kon de trainersstaf niet overtuigen. Een terugkeer van Olivier Deschacht is dan wel weer mogelijk.

Maar ook hij is nog niet volledig klaar. Daarom wil Anderlecht dit weekend nog een oefenmatch organiseren om jongens als Deschacht en Obradovic ritme te laten opdoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties