Teodorczyk, Sylla, Kabasele en Okaka of een nieuwe aanvaller? Anderlecht zal nog keuzes moeten maken in zijn spitsenhiërarchie

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Teodorczyk, Sylla, Kabasele en Okaka of een nieuwe aanvaller? Anderlecht zal nog keuzes moeten maken in zijn spitsenhiërarchie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Lukasz Teodorczyk streek vorige week een nieuwe spits neer op Anderlecht. En als Stefano Okaka vertrekt, volgt er mogelijk nóg een aanvaller. En dus zal paars-wit keuzes moeten maken voorin. Want wat met Idrissa Sylla en Nathan Kabasele?

Terwijl Aaron Leya Iseka koos voor een uitleenbeurt aan Marseille, lopen Sylla en Kabasele nog steeds in het Astridpark rond. Beide aanvallers kregen al het vertrouwen van coach René Weiler, maar zullen ze nog kansen aangereikt krijgen nu een overaanbod aan spitsen dreigt?

Aanbiedingen uit Engeland

Begin juni raakte bekend dat enkele Engelse clubs, waaronder Sunderland, hun zinnen hadden gezet op Sylla. Die aanbiedingen zijn er ruim twee maanden later nog steeds, met ook Newcastle dat zich mengt. (Lees er hier meer over) Een oplossing voor Sylla ligt in het slot van de zomermercato binnen handbereik.

Feit is wel dat Sylla hoog staat aangeschreven binnen Anderlecht, dat onlangs zijn contract openbrak. De Guineeër is hyperprofessioneel en vindt als invaller makkelijk de weg naar doel, dat bewees hij nog tegen Moeskroen en KV Kortrijk.

In de voetsporen van Sylla

Kabasele moet in de eerste plaats trachten de status van Sylla te bereiken. Het paars-witte jeugdproduct kende in 2013 een ongelukkige uitleenbeurt aan Torino. Zijn dubbele passage bij De Graafschap verliep al beter, ondanks enkele aanvaringen met de coach.

Weiler heeft het wel voor de de geblokte Brusselaar met snelle voeten. Een jaar van rustige vastheid waarin hij zich met korte invalbeurten kan laten gelden bij Anderlecht, lijkt op dit moment de beste oplossing voor hem.

Maar zoals manager Herman Van Holsbeeck al aangaf: in de laatste dagen van de mercato kan nog héél veel bewegen. Dat geldt voor Sylla en met zekerheid voor Kabasele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties