De match van Davy Roef: van puntenpakker tot ongelukskind

De match van Davy Roef: van puntenpakker tot ongelukskind
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy Roef leek lange tijd op weg om zijn ploeg drie punten te bezorgen. Op drie cruciale ballen was hij op de afspraak, maar de vierde was er eentje die hem nachtmerries kan bezorgen. Al hoeft dat zeker niet.

Roef zweefde een poging van Taulemesse uit zijn linkerbenedenhoek, hield de doorgebroken Ocansey tegen en ging ver voor zijn rechthoek de eveneens doorgebroken Sylla tackelen. Drie fases waarop hij uitmuntend was. En dan kwam dat moment tien minuten voor affluiten. Lazare legde aan voor een wanhoopspoging van buiten de zestien, de bal week af op Dendoncker en via de paal en Roef ging het leer tegen de netten.

Het zag er misschien nogal knullig uit, maar Roef kon er helemaal niets aan doen. "Nee, Davy gaat daar niet in de fout", zei Olivier Deschacht na de wedstrijd. En zijn coach sprak over "een lullig doelpunt".

Op de sociale media werd er druk over gepraat, met verdeelde meningen, maar Roef kan vrijgepleit worden. Het was gewoon één van die ongelukkige fases die een doelman altijd vreest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties