Reactie Weiler maakt ons niet veel wijzer: "Daar geef ik geen antwoord op"

Weiler maakt ons niet veel wijzer: "Daar geef ik geen antwoord op"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht liet punten liggen in Eupen, maar kon niet echt zeggen dat het een onverdiend gelijkspel was. Coach Rene Weiler ging met die stelling akkoord, maar veel wijzer werden we niet over het waarom.

Weiler keek wel naar zijn getroffen verdediging. Daarin stonden twee backs die er eigenlijk niet horen te staan, toch niet op die positie. "Er stonden drie nieuwe verdedigers op het veld in vergelijking met de twee vorige matchen. Voor de automatismen is dat ook niet makkelijk. En Badji is geen rechtsback. Oli heeft dan weer nog tijd nodig. Je zag dat hij het moeilijk had in het begin, maar daarna is het wel beter beginnen gaan", aldus Weiler.

"We hebben niet verloren. De 2-2 is ook verdiend te noemen. We waren niet goed begonnen en komen dan wel 0-1 voor. In de tweede helft was het omgekeerd: we speelden beter, maar konden die derde goal niet maken. En dat is toch spijtig met de kansen die we hadden. Verrast door Eupen? Nee, zeker niet, we wisten dat ze dit konden."

Weiler moest weer drie spelers wijzigen in zijn verdediging.

Weiler haalde daarna wel zijn opstelling door elkaar door Chipciu te wisselen door Doumbia, Sowah voor Capel en Heylen voor Deschacht. Een uitleg wou hij daarvoor echter niet geven. "Als ik al mijn vervangingen moet gaan uitleggen... Dat doe ik niet. Op die vraag geef ik geen antwoord", reageerde hij ferm. "Ik zag wel progressie ten opzichte van de match tegen STVV, dat is positief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties