Duivelse beloften worden overklast door Tsjechië, maar Tielemans schenkt België toch belangrijke driepunter

Timothy Collard Diederik Geypen
Timothy Collard en Diederik Geypen vanuit Leuven
| 5 reacties
Duivelse beloften worden overklast door Tsjechië, maar Tielemans schenkt België toch belangrijke driepunter
Foto: © photonews

De jonge Rode Duivels mogen blijven dromen van het EK 2017 in Polen. De nationale beloften kenden een moeilijke match tegen Tsjechië - de leider in hun poule - , maar in de absolute slotfase trapte Youri Tielemans onze jonge landgenoten dan toch naar een héél belangrijke overwinning.

Johan Walem verraste ons enigszins met zijn opstelling. Op de rechterflank vormden Castagne en Foket een tandem, met die laatste als rechtsmidden. Geen Dendoncker. De man die speciaal in België bleef voor deze match, moest geblesseerd afhaken en werd vervangen door De Sart. En de diepe spits? Charly Musonda Junior.

Fraai openingsdoelpunt Praet...

De jonge Rode Duivels wisten op voorhand wat hen te doen stond, en toonden zich meteen gretig in de openingsfase. Vraag dat maar aan de Tsjechen die te maken kregen met enkele stevige charges van Foket, De Sart en Heylen.

Onze jongens staken zich niet weg en na twaalf minuten spelen resulteerde dat in een fraaie goal. Foket bracht de bal hard en laag voor, Musonda liet het leer slim door zijn benen lopen en Praet zorgde ervoor dat de aanval tegen de netten eindigde: 1-0 voor België!

...Maar dan al Tsjechië wat de klok slaat

De bezoekers kwamen gaandeweg in de wedstrijd en lieten zien waarom ze in de groep van de Belgen aan de leiding staan. De vechtersmentaliteit, maar ook het goede voetbal van de Tsjechen kwam bovendrijven en dat resulteerde amper tien minuten na het openingsdoelpunt al in de gelijkmaker van Cermak.

In de slotfase van de eerste helft toonde Tsjechië zich nog het gevaarlijkste, en ook in de tweede helft lagen de Belgen onder. Roef moest zich meer dan één keer onderscheiden en zorgde er bijna eigenhandig voor dat de Duivels niet dood gedaan werden.

Geen schot tussen de palen van België, tot Tielemans zijn kans gaat

En of dat nodig was, want zelf kwamen onze jonge landgenoten er niet meer uit. Een schot op doel? Na de pauze niet meer gezien bij België, dat dankzij de inbreng van Dimata dan wél met een echte spits speelde. Dankzij het doelhout bleven de Duivels nog tot twee keer toe in leven.

Meer dan een geljkspel zat er dan ook niet in voor de troepen van Walem. De minuten tikten weg in het voordeel van Tsjechië, maar één keer waren de Belgen er dan toch nog eens dicht bij. Heylen klopte zijn rechtstreekse bewaker bij een hoekschop, maar niet doelman Zima.

En dan, dan gebeurde het tóch. Tielemans dook plots op buiten de zestien en trapte de 2-1 tegen de touwen. Onverwacht en een tikkeltje onverdiend, maar daar gaan we nu eens niet wakker van liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties