Dury over verzuurde relatie met Anderlecht: "Die drie spelers mochten niet naar Waregem komen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 67 reacties
Dury over verzuurde relatie met Anderlecht: "Die drie spelers mochten niet naar Waregem komen"
Foto: © photonews

Zulte Waregem deed tijdens de afgelopen transferperiode heel wat transfers. Had het van de fusieclub afgehangen, dan waren er dat nog een paar meer geweest. Maar er konden uiteindelijk geen zaakjes gedaan worden met KAA Gent en RSC Anderlecht.

Zulte Waregem wilde graag Hannes Van Der Bruggen losweken bij Gent, maar ook op de allerlaatste dag van de transfermercato lukte dat niet. Hein Vanhaezebrouck haalde daarom uit naar Essevee, maar Dury diende zijn collega-trainer van antwoord. Dat kan je hier nog eens nalezen.

"Lukebakio wou zelf graag naar Zulte Waregem komen"

En ook met Anderlecht kon Zulte Waregem geen zaakjes meer doen. Iets wat Dury betreurt. “Kawaya mocht niet naar Waregem komen, Heylen en Lukebakio evenmin. Lukebakio wou zelf graag, maar werd dan bijna gedwongen om naar Toulouse te gaan, in ruil voor een centrale verdediger (Uros Spajic, nvdr.).”

“Als we ons daar vragen bij stellen, zegt Herman Van Holsbeeck dat we ons niet moeten moeien met hun visie. Oké, wij bieden geen monsterbedragen – door de werken aan ons stadion gaan we creatief te werk. Maar wij mogen toch interessen hebben in jongens die in de B-kern of op de bank zitten?”

"Met Club Brugge verloopt samenwerking wél goed"

Frankcy Dury

“De frustratie van Anderlecht is blijkbaar dat wij te veel geld vragen voor onze basisspelers, zoals Conte en Sylla in het verleden. Maar voor Obradovic van KV Mechelen betaalde Anderlecht meer dan 2 miljoen. Terwijl wij toch een reputatie hebben, in vier jaar speelden we drie keer play-off 1."

Besluiten doet Dury met een positieve noot: de verstandhouding met Club Brugge. "Met Club Brugge verloopt onze samenwerking nochtans wél goed, kijk maar naar de huurovereenkomst van Sander Coopman.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties