Musonda en co aan het feest na knotsgekke partij in Valencia

Caroline Tonnelier

Valencia en Real Betis waren niet al te best aan het seizoen begonnen in Spanje. De ploeg van (de geblesseerde) Bakkali startte met een nul op zes tegen nochtans bescheiden tegenstanders, Betis reisde met één puntje in de achterzak naar Mestalla.

Beide teams snakten met andere woorden naar een eerste overwinning en dat leverde een meer dan aangenaam kijkstuk op, met heel wat kansen aan beide kanten. De meeste voor Valencia in de eerste helft, de beste voor Real Betis. En het waren de bezoekers die met een voorsprong mochten gaan rusten dankzij sluipschutter Rubén Castro.

Na de pauze namen de verdiblancos het heft helemaal in handen. Dat leidde tot een verdiende tweede treffer van Joaquín. Toen Enzo Peréz met rood van het veld gestuurd werd, leek het helemaal over en uit voor de thuisploeg. Musonda kwam Joaquin vervangen en mocht proberen van de ruimte te profiteren.

De bezoekers leken de match helemaal in handen te hebben, tot invaller Munir voor nieuwe impulsen zorgde bij Valencia. Op amper vier minuten tijd zorgden Rodrigo en Garay plots voor de 2-2. Nu was het Real Betis dat uitgeteld leek, en Valencia ging zowaar op zoek naar de 3-2.

In een bijzonder spannende slotfase kreeg de thuisploeg echter nog het deksel op de neus. Achteraan liet Valencia te veel ruimte en dat is iets wat je Rubén Castro net niet mag geven: 2-3: een eerste zege voor Musonda en co, terwijl Valencia met nul op negen achterblijft.