De Belgische hattricks in de PL: Lukaku overschaduwt Hazard

De Belgische hattricks in de PL: Lukaku overschaduwt Hazard

De hattrick van Romelu Lukaku maandagavond tegen Sunderland was een ware krachttoer. Zoveel Belgen hebben er immers nog geen drie opeenvolgende gescoord in de Premier League. Maar ze zijn er toch...

Het kostte Lukaku slechts elf minuten om de maat van Sunderland te nemen. Voor de aanvaller een einde aan de droogte van dertien weken zonder goal voor Everton. Dat betekent 15 uur en 53 minuten zonder doelpunt. Dat was hem nog niet veel overkomen. Het betekende wel pas de derde Belgische hattrick in de Premier League.

Maar er zijn nog andere redenen waarom deze hattrick in de analen van het Premier League-voetbal zal komen. Om te beginnen omdat het de eerste buitenshuis is in zestien jaar tijd. En omdat het de snelste hattrick is sinds 1980. Een straffe stoot!

Hazard met drie

Eden Hazard - wie anders? - heeft er al ééntje gescoord. Op 8 februari 2014 knalde hij er tegen Newcastle drie binnen op Stamford Bridge, onder het oog van José Mourinho. Het leverde Chelsea de koppositie op en een achtste zege in tien matchen.

En nog eentje van... Lukaku

En de derde staat ook op naam van Romelu Lukaku. U zal het zich waarschijnlijk nog wel herinneren, want het was de afscheidsmatch van Alex Ferguson. Op 19 mei 2013 stond West Brom en Manchester United tegenover elkaar en het werd een ongelooflijke spektakelmatch met tien doelpunten, vijf voor elke ploeg.

Lukaku scoorde er drie. Hij eindigde het seizoen bij de Baggies met 17 doelpunten en 7 assists... op zijn twintigste. Een schitterende prestatie. Wij vragen ons af hoe het kan dat de spits nog steeds zo gecontesteerd is in België. Ja, hij heeft fouten, maar als aanvaller tellen de goals. En die heeft hij genoeg op zijn palmares staan.

Benteke ging Lukaku voor

Ook Christian Benteke kende zijn ups & downs, maar ook hij lukte al twee hattricks in de Premier League. Allebei met Aston Villa tegen respectievelijk QPR en Sunderland, met Mignolet in de goal dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties